torsdag 21 september 2017

Innan släggan slår till över fjunen

I går var jag på Onkologen igen och fick Paklitaxel, behandling sju av tolv. Än så länge har jag inga allvarliga känselbortfall i händer och fötter och proverna är bra så vi kör på.

En perfekt behandling. Allt flöt på. Min undersköterska (som lägger om picclinen), min kontaktsjuksköterska, behandling i säng och svar på mina frågor och önskemål. Nöjd patient.

En behandling till innan röntgenkontrollerna och två innan läkarbesöket så dagarna framöver ska jag vara "på bättringsvägen" fram tills motsatsen bevisats.

Vi handlade på Coop i närheten av US på hemvägen men det gör vi inte om. Rörigt och väldigt dyrt. Man vänjer sig vid sina affärer och dess upplägg.  

Igår kväll kom mina systrar och vi åt kinamat och babblade. Tiden går fort när man har trevligt. Har ju upptäckt att bästa dagarna för besök och umgänge faktiskt är den dagen jag fått behandling och eventuellt dagen efter. Beror nog på Betapreden och att inte biverkningarna satt in.

Passar på att skriva lite nu medans kropp och knopp hänger med så ni vet att jag är vid liv.

Idag har hjärnan testats till max då vi installerat ny router, installerat om UniFI-förstärkningsenheten och lagt till en slags slavrouter via bryggning i Julias rum som verkar vara en bunker när det gäller trådlöst nätverk. Men nu är hon nöjd, har med kabel 100 Mb och trådlöst ungefär 5 gånger starkare än tidigare så nu kommer vi väl se henne ännu mindre. Nöjd dotter, hjärntrött mamma. Trots allt glad att jag fortfarande kan tänka något sånär vilket inte är alltid är fallet.

Börjat fundera på om det är någon vits att färga persikoluddet. Syns knappt att jag faktiskt fått lite hår på huvudet. Fast jag tror att det är lite för lite, blir nog mest färg på skalpen. För tio år sedan blev mitt hår efter behandlingarna exakt likadant som innan. Har alltid haft tjockt hår och hoppas att det fortsätter så. Eftersom jag har en ny sorts cellgift kanske det blir som för andra att det dessutom blir lockigt. Nåja jag är glad för det jag får....

Kolla bebisfjunet....


4 kommentarer:

Stucken

Hemma efter ultraljud och punktion. Inte speciellt skönt. Känner mig som en försökskanin. Fyra timmars sängläge på UVA efteråt. Ultraljud...