lördag 21 oktober 2017

Virvelvind i huvudet

Ja, inte direkt någon virvelvind i håret, även om det börjar bli ett par centimeter långa, glesa, vita strån, men tankar som far omkring som ett flipperspel därinne.

Drömmer som vanligt när jag är lite stressad om att jag inte hittar vart jag ska, att jag är jagad, att jag inte kan slå siffrorna när jag försöker ringa, att jag tappar bort telefon, väska, plånbok. I natt var det riktigt rörigt. Det brukar kunna vara så när jag utsatts för mycket intryck och känslor. Då är det skönt att vakna...

Drömmar
Trots att jag är trött och yr idag och magen som vanligt en lördag är som en fontän känns det skapligt hittills den här helgen. Kanske beror det på att jag har en endaste behandling kvar, i alla fall denna omgång. Framtiden vet jag ju inget om och lämnar därhän. Fyra dagar till med picc-line. Jäklar vad skönt det ska bli att få bort den.

Jag borde ju egentligen tagit min lilla promenad idag men när jag höll på att svimma av att laga mat fick det bli dagens utmaning. Tror att blodtrycket blir lite får lågt av cytostatikan. Möjligen kan det bli lite motionscykel till kvällen eller så går jag ut med soppåsen.
J hjälpte pappa lite med diverse sysslor ute i trädgården idag, jag tittade avundsjukt på.  

Igår var det skoldisco. Det är alltid sexorna på skolan som står för arrangemanget för att samla pengar till sin skolresa. H stod i kiosken och så tror jag han var med och höll i limbotävlingen också. Det är ju nyttigt att samarbeta och få jobba lite för att sedan få glädjas när man ser hur mycket pengar man fått in. Det blev lite skjutsande fram och tillbaka eftersom H skulle vara där en timme före och sedan vara kvar och städa och J var ju bara gäst. Fast de är värda varenda stund jag kan ge dem. H skulle egentligen ha tränat men fick stå över. Alltid trist när två roliga eller viktiga saker krockar och sedan händer det inget på flera veckor. Det är som när man äntligen bokat tid till frissan (bless me) och så får man kallelse till läkare eller tandläkare för sig själv eller barnen exakt samma tid eller så kan det vara ett föräldramöte eller något annat viktigt som dyker upp.Minns inte om jag skrivit det men jag frågade på Onkologen sist när det är tänkt att man ska göra kontrollröntgen (datortomografi) av bröstkorg och buk. Det blir troligtvis först om några månader för OM det ospecifika som syntes i lungorna var metastaser skulle de kanske inte synas nu efter behandling och därför har en undersökning nu inget större värde. Jag ser INTE fram emot att vänta på svar på den framöver.

I kväll blir det "Så mycket bättre", förhoppningsvis en metafor för framtiden.

1 kommentar:

  1. Det hördes IT som en lite bättre lördag än de tidigare.

    Kram

    SvaraRadera

Stucken

Hemma efter ultraljud och punktion. Inte speciellt skönt. Känner mig som en försökskanin. Fyra timmars sängläge på UVA efteråt. Ultraljud...