tisdag 4 juli 2017

Den där tröttheten.....

Jaha, då var väl kortisonet på väg ur kroppen igen och jag är sådär dödstrött att jag inte ens kan tänka. Ändå har jag bara ansträngt knoppen idag, kroppen har mest vilat.

I natt hade jag kunnat skriva ett hur långt inlägg som helst. Massor av idéer flödade men nu är jag så in i bomben trött. Det är lite läskigt.

Har min fån inställd så bara favoriter kan ringa när jag sover, förutom om man försöker två gånger inom 3 minuter, då kommer man fram. Blev väckt strax före 8 (har ju bästa sömnen 6-9 ungefär) av en skånsk dam vars röst jag kände igen. Vi pratades vid förra sommaren. Det tog fem minuter den här gången också. Försökte förklara att även om mitt nummer står i hennes telefonbok så är det jag, Marie i Norrköping,och inte hennes skånska väninna som står på det nummer hon upprepar fyra gånger. Hon är i alla fall artig, presenterar sig och ber om ursäkt. Nu är hennes nummer spärrat för framtiden. Fick dock äran att komma ihåg drömmen jag var i. Drömde om min avlidna mamma som kramade mig och någon sa till min systerdotter att nu måste mormor tänka på sig själv först. Jag skulle få PSO-sprutor (vet inte riktigt vad det skulle vara) och det vore bäst om jag simmar ryggsim.

Knepigt man kan få till det.

...... paus.......

Nu har jag fått i mig lite god mat som Hampus fixat. Lövbiff, klyftpotatis, lite bearnaisesås och babyspenat. Smaskigt var det. Det sägs att kortison triggar hunger men för mig är det tvärtom. Är inte sugen på något då men idag har jag varit sugen på allt möjligt. Försöker dock hålla kosten lite bättre för att om möjligt påverka min prognos bättre. Mindre socker och mjöl (äter inte mycket mjölkprodukter sedan tidigare) och mer grönsaker.

På tal om grönsaker har jag nu köpt en råsaftcentrifug på nätet. Ser fram emot era goda juicerecept med mycket grönsaker, en och annan frukt kan ju slinka ner också. Den här ska man kunna ladda med hela frukter/grönsaker med skal och allt!

Den här godingen är snart min

Börjat köpa det mesta på nätet sedan jag blev hemma. Måste ju ändå hämta ut det men då är det ändå klart liksom. Praktiskt!

Biverkningar verkar inte riktigt följa förra cykeln. För att gå in på detaljer kom förstoppningen följt av raketrensningen två dagar tidigare.

Det är ju som sagt svårt att veta varför jag är så hiskeligt trött. Min gissning är att kortisonet är avslutat, jag är mitt i sprutperioden (de vita blodkropparna) och cellgifterna tar ut sitt. Eller är det själva cancern som gör mig så trött, hemska tanke. Alla dessa symptom, verkningar och biverkningar i en salig röra. Nu är det perfekt värme på altanen så jag lägger mig i solstolen och vilar tills det är dags att piggna till.

I morgon är det dags för omläggning och provtagning på vårdcentralen, schemat rullar på. Sedan kommer den lite avgörande torsdagen med undersökning av bröstet.

Glöm nu inte att skicka era recept på supergoda juicer.


Tog in en pionknopp i sovrumsfönstret,
den slog ut på ett dygn och doftar underbart

3 kommentarer:

 1. HEJSAN
  Ingefära, spenat,mango, lime/citron, banan körs i blender varje dag med vatten/Sara

  SvaraRadera
 2. Det är nog inte så underligt att du är trött tänker jag, med tanke på all anspänning som den här blytunga situationen orsakar. Som måste hanteras 24 timmar om dygnet. Nu extra mycket utav fysiska biverkningar och allehanda plågor ihop med orolig sömn, ovanpå den mentala stressen. Kan säkerligen knocka ner vem som helst i koma. Super-Marra eller inte.

  Om juicer så är jag inte så hemma där personligen, men hittade en sida bara rakt upp och ner på google som tog upp inte bara recept utan också lite grundprinciper och tips att bygga vidare på.

  https://receptfavoriter.se/matartiklar/roedbetsjuice-och-10-andra-nyttiga-juicer-med-rasaftcentrifug.html

  Detta område är ju hett just nu, så det finns säkerligen bra böcker också på temat om du inte vill leta bara på nätet. Jag brukar oftast köra på mer "seriösa" källor, alltså en publicerad författare, när jag vill sätta mig in i något lite mer ingående. Då brukar man inträda i nya världar!

  Lycka till! <3
  /E.E

  SvaraRadera
 3. Jag gillar att köra apelsiner, morot och citron ihop i juicepressen. Men i princip kan man köra det mesta frukt och grönt. Det som inte går i juicepressen (t.ex. bananer) kan man lägga i juicen efteråt och mixa.

  SvaraRadera

Stucken

Hemma efter ultraljud och punktion. Inte speciellt skönt. Känner mig som en försökskanin. Fyra timmars sängläge på UVA efteråt. Ultraljud...