måndag 10 juli 2017

I morgon gäller det - dagen för besked

Igår kväll fick jag hem hela familjen välbehållna. Skönt!

Idag invigde jag då äntligen råsaftcentrifugen. Blev en mix av rödbeta, spenat, morot, apelsin och äpple. Helt okej smak. Nästa gång ska jag skaffa lite mer grönsaker, det är egentligen mest dem jag vill åt. Jättenöjd med maskinen. Det gick snabbt och den var lätt att göra ren. Jag hade hört från säkra källor att det är dumt att inte sätta dit uppsamlingskannan innan man startar så det kom jag ihåg den här gången.
Själv har jag erfarenheten att mellan kylskåpet och diskbänken skaka en nästan full tetra blåbärssoppa och vid armrörelse två till tre inse att korken redan ligger på diskbänken.


Kan inte undgå att morgondagens läkarbesök börjar snurra i huvudet. Kanske den viktigaste dagen av alla hittills. Har cellgifterna haft någon som helst verkan? Vad har specialisterna för tankar kring mina lungförändringar? Hur kommer behandlingen framöver se ut? Hur ser min framtid ut? Hur långt bort är horisonten? Det finns frågor jag inte kommer ställa..... Tutte är tyvärr något sämre igen, ungefär som förra omgången. Det kommer att vara en annan läkare än förra gången så vi har inte träffats förut. Även om jag måste gå upp tidigare än vad tonåringen i mig vill så är det skönt att klara av besöket då fort som möjligt på dagen (ska vara där klockan nio).

Jag kontaktade behandlingsmottagningen idag. Jag har börjat bli lite irriterad runt stället där picc-linen går in i armen. Inte mycket men då jag även haft lite värk i armen kommer de passa på att göra omläggningen efter läkarbesöket på Onkologen istället för på onsdag (dagen efter) på vårdcentralen. Skönt med ett sjukvårdsbesök mindre. 

Roar mig med Snapchat
I dag är det 23 år (!) sedan slog Sverige Rumänien på straffar i fotbolls-VM i USA.
Jag var 25 år och odödlig. Kan sakna den tiden och samtidigt tacksam för allt (nåja inte precis allt) jag fått sedan dess. Vilket party den natten! Pub Wasa och Lord Hill. Tror de höll öppet till 6 på morgonen och hur många gånger som helst grävde vi guld den kvällen och natten.

Håll nu era tummar i morgon så lovar jag att återkomma med besked nästa inlägg. Resten av dagen ska jag försöka skingra tankarna med denna otäcking (Gunvor du ska få tillbaka den, det kom bara lite emellan).

Sommarläsning

4 kommentarer:

 1. Jag håller självklart tummarna för att du får ett bra besked imorgon.
  Jag tänker så mycket på dig.

  Orkar du/ni så vore det kul att ses i höst.

  Kram kram

  SvaraRadera
 2. Håller alla tummar och tår för ett bra besked i morgon...

  SvaraRadera

Stucken

Hemma efter ultraljud och punktion. Inte speciellt skönt. Känner mig som en försökskanin. Fyra timmars sängläge på UVA efteråt. Ultraljud...