måndag 3 juli 2017

Man påminns hela tiden...

Omöjlig natt. Vaknat varje timme och tror det är morgon. Man blir galen. Kunde sova en stund på eftermorgonen/förmiddagen i alla fall. Sista Betapred för den här gången i morse.

Ni vet kanske hur det är när man vill bli gravid, haft missfall och ser magar och bebisar överallt, när man är singel och alla andra har parmiddag, när man hela tiden påminns om något som man gärna slipper veta...

Just nu tycker jag det är cancer och död överallt (men också på sitt sätt fina minnen som dyker upp). Det påverkar mig inte jättemycket psykiskt men får mig att tänka till ännu mer om hur värdefull varje dag är.
Var på jakt efter ett tunnare täcke längst in i klädkammaren. Där hängde de vita slipsarna...


Stoppar under dem under de andra, de kan få hänga lite längre bak. Igår när IFK "spelade" mot Örebro upptogs nästan alla matchuppehåll i sändningen åt Örebros eldsjäl Ivans bortgång i cancer (snabbt går det också). Michael Nyqvists filmer överallt (vilket inte är en nackdel för de är ofta väldigt bra).

Tömde medicinskåpet på gamla mediciner (japp, jag ska lämna in dem på Apoteket - hittade de som gick ut för sisådär 7-8 år sedan) för att få plats med de nya. Minns förra cancern när H och jag gick på COOP och det enda jag tänkte på var om jag fortfarande skulle leva när bäst-före-datumet gått ut. Jag tror jag överlevde allihopa...

Vår fina granne Peter lämnade oss i just cancer i mitten på mars. Idag fick jag veta att han nu ska få sin sista vila i vattnet precis utanför sitt och hans livskamrat Ewas fönster. Ewa har godkänt att jag berättar det här i bloggen. Jag är så glad att du blir kvar i huset här ovanför oss Ewa. Peter kommer finnas både vattnet och i hela omgivningen. För mig sitter han fortfarande uppflugen på taket på ett av uthusen/gäststugorna och snickrar. Kan se honom när jag vill. Jag tänker på er extra mycket i kväll.

Asplången en tidig sommarkväll


Nu har jag packat upp fyra bärkassar mat i kyl och frys. Det är ungefär vad jag orkar så nu blir det ryggläge. Är totalt slut och kräkfärdig.

Idag fyller förresten bloggen en månad med runt 45 000 visningar.

2 kommentarer:

Stucken

Hemma efter ultraljud och punktion. Inte speciellt skönt. Känner mig som en försökskanin. Fyra timmars sängläge på UVA efteråt. Ultraljud...