torsdag 6 juli 2017

Genomlyst och omskakad...

Idag har det varit en händelserik dag. Ändå är jag förvånansvärt pigg så här på kvällskvisten.

Klockan väckte mig vid 7.30 (bästa sovtiden). Lite morgonbestyr och en timme senare åkte vi mot Linköping i en strålande sommarmorgon.

På väg.....


Kom ganska lagom till Onkologhuset där jag fick göra ny mammografi och ultraljud. Kändes även här att bröstet är lättare att pressa ihop i "klämman" mot vad det var i maj. Ultraljudet gick ganska snabbt. Inga hummanden, inga resultat, ingen punktion. Nu ska bilderna jämföras och så får jag svar på tisdag.

Försökte med mitt mantra "Krymp, borta, frisk". "Krymp, minska, leva."

Det blev dock inte så mycket till mantra då sköterskan kände igen mig eftersom hon jobbat på strålbehandlingen för tio år sedan så vi pratade lite om det. Tänker återigen att det måste vara den där näsan, ingen glömmer den näsan (vill bara förtydliga att jag är god vän med min näsa och inte tänker byta ut den).

Sedan gick vi in i huvudbyggnaden och till röntgen där det var dags för uppföljande MR av brösten. Ingen superkul undersökning. Det blev lite väntetid i väntrummet och det var nära att jag hjälpte dem rätta till en bedrövligt sned plansch. Tavlor, anslag mm måste sitta rakt annars kliar det i fingrarna. Brukar inte kunna låta bli att gå fram och rätta till dem. Den här var dock omsorgsfullt tejpad så jag behärskade mig.

Vad är det för fel på raka, räta linjer?
Började med att jag skulle få en nål för kontrasten (det går tyvärr inte att använda picc-linen till alla sorters "kontrastmaskiner"). Vänsterarmen är nästan slut på kärl då jag fick min behandling där för tio år sedan. Högerarmen ska jag undvika att sticka i/få kontrast då jag har tagit bort (uppenbarligen inte alla) lymfkörtlar i den armhålan och man vill undvika lymfödem (någon som känner igen den termen?) i armen. De hittade ett kärl ovan handleden som tyvärr sprack men sedan lyckades de på insidan av underarmen. Lite jobbigt att bli en svårstucken gammal tant - jag som haft kärl som motorvägar och fått vara en sådan nya kan få prova på.

Dags för bildtagning, det tar ungefär 45 minuter. Har ni aldrig varit i en MR-apparat ska ni veta att den låter ungefär som en maskin som pålar på ett bygge. BONK BONK BONK BONK med olika intensitet. Nu kunde jag ligga och mumla i olika takter. "Krymp, frisk, krymp, frisk, krymp, frisk, krymp, frisk". Tillslut blev jag nästan lite full i skratt då jag kom in i någon takt mumlandes "klumpfisk, klumpfisk". Hur skulle det se ut liksom....

En av bildserierna påverkar nerverna i från höfterna och ner i benen så det känns som jag får en stöt för varje BONK. Lite läskigt. Samma sak här, får förmodligen svar på tisdag.

Tog lunch på gamla hederliga Ekkällan som sig bör. Full fart där.

Lax och smörslungad potatis
På vägen hem upptäckte vi att rondellhundar ersatts av rondellperuker. Ganska lik min faktiskt.

I mitten en rondellperuk
Vilade mig lite hemma och sedan tog Henke och barnen en cykeltur till Klinga och tillbaka  sisådär 2 mil. Bra jobbat av dem. Skulle sååååå gärna orka cykla med.

Själv fick jag fint besök från jobbet. Å kom hit efter sin arbetsdag. Hon hade bakat ett supergott bröd och hade med sig en ljuvlig olivolja och flingsalt. Vi satt nästan två timmar i kvällssolen på altanen, doppade bröd, drack te och pratade om allt mellan himmel och jord. En sådan där energigivande kväll man vill ha fler av. Det var ljuvligt skönt. Inga måsten och bra samtal (bra energier).

I morgon blir det kinesisk massage igen (bra energier) och så ska jag hämta min råsaftcentrifug som kommit. Laddad för grönsaksjuicer (bra energier).

Nu tar jag kväller och hoppas på goda, lugna drömmar utan kaos.

Inte ofta det ser ut så här på US parkering!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Stucken

Hemma efter ultraljud och punktion. Inte speciellt skönt. Känner mig som en försökskanin. Fyra timmars sängläge på UVA efteråt. Ultraljud...