måndag 12 juni 2017

Väntan är vidrigast

Att beta av den digra listan med alla undersökningar och behandlingar jag ska genomgå är väldigt konkret. Lätt att skriva in i kaledern. Tidsbestämt, utförandebestämt och lätt att beskriva i punktform.

Väntan är långt i från förutbestämd. Jag hatar anspänningen när telefonen ligger där bara några knapptryck i andra änden från av spränga bomben eller fukta stubinen lite. Samtidigt som jag vill veta (helst exakt) när signalen ljuder vill jag ju veta så fort som möjligt. När jag var på senaste läkarbesöket var det självklart - ring så fort ni vet något. Nu funderar jag på om det är bättre att vänta och hålla i det där halmstrået igen. Fruktansvärd avvägning.


Julia ritade denna bakgrund på "dagis" - håller ännu
(regnet på just mig kan man ju undra över)


Jag vet att jag kommer på svar på onsdagsmorgonens provtagning under onsdagen eftersom det är avgörande för om jag ska ta spruta nummer 6-8 eller inte. Det är nästan olidligt att skriva det här innan jag vet något mer för allt kanske snart slås omkull.

Hur som helst så gick själva undersökningen bra. Det gick att använda picc-linen till kontrastvätskan och jag slapp dricka kontrast, bara en liter vanligt vatten (fiskleveroljavarning). Undersökningen som skulle börjat 10.45 (började dricka 10.00) och ta en timme visade sig vara färdig 10.46.

Satt en stund i solen innan det blev det lunch på Lindahls med stora H och fina arbetskompis A :)
Jag hade gärna "studsat in" och hälsat på alla mina fina arbetskamrater men undviker just nu allt för mycket kramar och virus/baciller. Jag vill ju verkligen få varenda behandling i den ordning det är tänkt utan uppehåll på grund av en hederlig förkylning. Jag hinner förhoppningsvis med ett par svängar framöver när det går att sitta utomhus, vädret har ju inte gått att lita på sista tiden.

Åkte hem och vände tillbaka för en välbehövlig massage och akupressur. Min G-punkt sitter definitivt under foten. 1,5 timme självisk omsorg är finfint (förutom den där telefonen då...).

Det finns en sak till som jag inte direkt tycker när någon fördel i dessa lägen. Journaldelen i 1177, Vårdguiden. Det är en väg jag absolut inte vill ta för att få svar även om ett positivt sådant (ja, bra alltså på vanlig svenska - inte positiv som i negativ på sjukhusspråk....) skulle vara bästa kudden. Bara att logga in, helt lagligt, och läsa allt svart på vitt. Är man patient på Onkologen och har ett halmstrå att hänga i får det gärna vara.

Många halmstrån kan behövas
2 kommentarer:

Stucken

Hemma efter ultraljud och punktion. Inte speciellt skönt. Känner mig som en försökskanin. Fyra timmars sängläge på UVA efteråt. Ultraljud...