tisdag 27 juni 2017

Vill ni veta en hemlis?

För det första blir det här en lite statistisk granskning. Man ser ett tydligt mönster i hur intressanta inläggen är för er läsare, hur många visningar varje inlägg har.

En lite smaskigare rubrik lockar nog mer läsare. Sedan vet jag att en del läser varenda inlägg. Jag skulle nog göra likadant själv. Det kanske inte är superintressant om det inte är något om själva sjukdomsläget utan bara lite blaj om vad jag gjort idag.Det jag tänker komma till nu (denna rubrik) har jag länge tänkt att det gynnar mig inget om folk vet eller inte men samtidigt är det så himla "ironiskt". Jag jobbar ju på en hjärtklinik och tycker att det är ju lite pinsamt att man ska gå och tro att man har fel på hjärtat bara för att man vet FÖR mycket om det.

Jag har sedan 2011 haft förmaksflimmer vid åtminstone två tillfällen varav ett fångades på EKG. Det har gått tillbaka på s.k. betablockerare och jag har inte behövt elkonverteras eller göra något större ingrepp. Då jag haft en del mediciner som gjort att jag lättare går upp i vikt ville jag i slutet av förra sommaren gärna börja träna ordentligt (och äta bättre) för att få bort så där 15 kg på sikt. Jag älskar att springa men det tog emot så mycket och jag blev plötsligt rädd att mina flimmerattacker berodde på kranskärlssjukdom (mycket sådant i släkten, fast på äldre dagar). Jag gjorde både arbetsprov och ultraljud av hjärtat, allt var normalt, till och med arbetsförmågan.Ändå blev jag tröttare och tröttare av ansträngning, det tryckte i bröstet och jag blev yr och andfådd. Jag mådde verkligen inte bra så för att verkligen kunna släppa oron och våga ta i fysiskt fick jag genomgå datortomografi av hjärtats kranskärl och fick svar att jag har helt normala, rena kranskärl, god pumpförmåga och helt normala hjärtklaffar.

Det här fick jag veta SAMMA DAG som jag fick veta (eller rättare sagt när jag förstod....) att jag hade cancer. Vilket jäkla antiklimax. Kanske det är den andra skitsjukdomen (monstret) som gjort mig så trött. Samtidig är jag väldigt glad att jag har ett, som det ser ut nu, starkt hjärta för det kan ta stryk av cytostatikan och man tvingas sluta med sina behandlingar på grund av att hjärtat sviktar och inte orkar pumpa runt blodet ordentligt längre.

Med tanke på att jag har i snitt 1600 sidvisningar per dag skulle jag verkligen uppskatta lite mer kommentarer. Vilka är ni? Jag är så nyfiken. De som kommenterar via Facebook behöver inte känna sig träffade. Jag är lite dålig på att svara på kommentarer (skäms) men jag läser varenda en och får styrka av dem.  

Närmaste planerna då? I morgon är det dags för behandling nummer två. En vecka efter det omläggning och (gissar jag) provtagning på vårdcentralen. 6 juli ny mammografi och ultraljud samt MRT av bröstet. Veckan efter det nytt läkarbesök på Onkologen (troligen 11/7) och då beslut om vidare behandling.

Tar mig igenom en dag i taget. I morgon börjar Betapred-speedningen (24 tabletter) och antikräksmedicineringen. På fredag är det väl benmärgs-/vita-blodkroppar-sprutorna (5-8 dagar). Försöker hålla er uppdaterade så mycket jag orkar.

Jag ska skaffa mig en råsaftpress/centrifug eller vad de nu heter och börja dricka grönsaksjuicer, det är ju lättare att få i sig näringen via juicer och inte så mycket plats i magen. Här ska inköpas rödbetor, ingefära, kål och en och annan apelsin med mera. Har ni tips på någon prisvärd, lättrengjord apparat så meddela gärna mig.

Kärlek till er!!


9 kommentarer:

 1. Vi köpte en sådan maskin för några månader sedan, ska se vad den heter när jag kommer hem.
  Blir fantastiskt goda juicer, vi har provat massor men ren apelsinjuice är absolut godast.
  Kämpa på Marie. Kram

  SvaraRadera
 2. Dina inlägg dyker upp i Facebook-flödet, därför har jag besökt din sida. En gemensam vän, därför ser jag. Är ursprungligen från Norrköping och ditt ansikte ser bekant ut men jag kan inte placera dig. Numera bor jag på västkusten, arbetar som lärare, kör motorcykel, läser, virkar.
  Hälsningar från Marie, som kryper fram ur mörkret och inte bara smygläser.

  SvaraRadera
 3. Monica Lundell27 juni 2017 20:05

  Du vet att jag läser kära Marie. ��. Säg till när du vill ha besök. Jag har mycket tid över och bor bara en bit bort. Kram

  SvaraRadera
 4. Jag läser varenda inlägg. Skolkamrat och arbetskamrater för länge länge sedan. Kram

  SvaraRadera
 5. Ja du Marie... Tänkte att du kunde ta vispen o vispa till monstret så det försvinner för gott. Varför inte pyttsa ner det i byttan o så portionera ner det i en glödhet panna eller nåt?!����
  Jag läser allt. Delar er sorg men oxå era mer glada stunder. Vi ses en annan dag igen
  Stor KRAM

  SvaraRadera
 6. Ja du Marie... Tänkte att du kunde ta vispen o vispa till monstret så det försvinner för gott. Varför inte pyttsa ner det i byttan o så portionera ner det i en glödhet panna eller nåt?!����
  Jag läser allt. Delar er sorg men oxå era mer glada stunder. Vi ses en annan dag igen
  Stor KRAM

  SvaraRadera
 7. Marie, vandrar ju stilla bredvid och förstår precis... Läs gärna min blogg... alltidfortidigtgeupp.bloggo.nu!
  /Carolina ftån forumet

  SvaraRadera

Stucken

Hemma efter ultraljud och punktion. Inte speciellt skönt. Känner mig som en försökskanin. Fyra timmars sängläge på UVA efteråt. Ultraljud...